horoskopz

Monday, March 17, 2008

Osobnost Psa

OSOBNOST PSA

Cokoliv vůbec stojí za to udělat, stojí za to udělat to dobře.
Hrabě z Chesterfieldu, znamení Psa


VYHLÍDKY PSA V ROCE 2005

Čínský nový rok začíná 9. února 2005. Až do té doby nám stále ještě dává pocítit svou přítomnost starý rok -- rok Opice.
Rok Opice (od 22. ledna 2004 do 8. února 2005) je pro Psa velmi aktivní a nebude tomu jinak ani v závěru roku. Téměř veškeré oblasti jeho života budou naplněny aktivitou a on sám je velmi žádaný.
Jednou z oblastí, která je pro Psy v letech Opice nejcharakterističtější, je bydlení a někteří Psi se během roku přestěhují, nebo ve svém domě provedou nějaké úpravy. Tito Psi by si měli vyhradit na realizaci svých plánu dostatek času. Změny v bydlení mohou dobře fungovat, ale neměly by být uspěchány.
Při vysokých nákladech v závěrečných měsících roku by si Pes měl vytvořit včas rezervu na toto období a pokud možno trochu rozložit své nákupy. V peněžních otázkách je to doba obezřetné kontroly.
Závěrečné měsíce roku budou rovněž bohaté na události v zaměstnání Psa. Nicméně jeho houževnatost, loajalita a všestranné nadání udělají dojem na ostatní a pro ty, kteří hledají postavení nebo se snaží postrčit svou kariéru kupředu, se v závěru roku objeví vynikající pracovní příležitosti.
V rodinném a společenském životě to může být také velmi příjemný čas, přičemž prosinec bude nejrušnější a někdy až vzrušující měsíc. Pes si bude také považovat možnosti kontaktu s někým, o kom už nějaký čas neslyšel, a v zásobě mohou být i některé zajímavé novinky.

Rok Kohouta začíná 9. února a bude pro Psa hodně proměnlivý. Postup nebude vždy snadný a občas bude muset čelit zklamáním, ale to nutně nemusí znamenat, že to bude špatný rok. Mezi obdobím trápení a nesnází budou i šťastné chvíle a rok po sobě zanechá velký odkaz, na němž bude moci Pes stavět v budoucnosti.
Při svých aktivitách by však Pes měl být v těsném spojení s ostatními a být také pamětliv jejich názorů. Stanovil si jistý způsob a často také zaujímá pevné názory a někdy by se díky tomu mohl ocitnout ve sporu s ostatními. Rok Kohouta po něm žádá, aby opatrně našlapoval.
To se především týká jeho zaměstnání. Ačkoliv Pes přistupuje k plnění svých úkolů odpovědně a s vervou, musí být znalý obvyklých postupů a přizpůsobit se všem změnám, které by mohly být zavedeny. Není to rok vhodný pro to, aby se stavěl na zadní nebo byl málo flexibilní. I když je tu potřeba opatrnosti, může toho Pes pro sebe hodně udělat. Kdykoliv se naskytne příležitost rozšířit své zkušenosti, ať už se jedná o účast na školení, přibrání dalších povinností nebo zastupování kolegů, měl by toho co nejlépe využít. Nejenže mu to pomůže momentálně, ale může to také otevřít možnosti do budoucna.
Tento rok bude významný pro ty Psy, kteří hledají práci nebo by rádi změnili druh práce, kterou vykonávají. I když získání nového postavení nebude lehké a mnozí se při hledání setkají se zklamáním, s vytrvalostí sobě vlastní si mohou zajistit místo, které se ukáže jako velmi důležité postavení. V mnoha případech se sice bude velmi lišit od toho, co dělali doposud, ale poskytne jim dobrou šanci ke zvýšení kvalifikace a také v nich odhalí nové síly. A zase: to, co bude vykonáno v letošním roce, může být důležité i dlouhodobě. Březen, květen, srpen a říjen zaznamenají zajímavý vývoj v zaměstnání.
Bude to také rok vhodný k tomu, aby si Pes rozšířil své osobní zájmy, a bude-li rozvíjet své stávající zájmy nebo si přibere další, opět shledá, že to, co dělá, mu přináší uspokojení i prospěch. Aktivity, které Psovi umožní využít svých nápadů a nějakým způsobem se vyjádřit, by mohly být zvláště příjemné. Psi se zájmem o hudbu (a mnoho Psů má výborný hudební sluch) si v tomto roce budou moci dále rozšířit své nadání.
Pokud se týká peněžních záležitostí, je to však rok velké péče. Například kdykoliv se bude chtít pustit do velkého nákupu nebo transakce, musí si Pes pečlivě zkontrolovat všechny podmínky a uvědomit si i závazky, které z toho pro něj vyplynou. Stejně tak když bude vyplňovat nějaké finanční formuláře, musí být důkladný a rychlý. Když se zpozdí nebo nebude záležitosti věnovat přiměřenou pozornost, mohou nastat problémy a v některých případech i dodatečné náklady. Pes se také musí vyvarovat půjčování peněz druhým a nebýt v některých situacích příliš důvěřivý. Je to rok, kdy by si měl zachovat zdravý rozum a hospodařit pečlivě se svými prostředky.
Potřeba péče se také dotýká rodinného života Psa a během roku by měl být otevřený, podělit se s ostatními o své nápady a být připraven prodiskutovat všechny záležitosti, které se ho týkají, anebo úpravy, které mají být provedeny. Když se s ostatními poradí, nejenže zjistí, že mu lépe pomohou, ale může také odvrátit možné názorové rozdíly. Jeho otevřenost povede i k lepším vztahům s ostatními. Během roku bude v jeho rodinném životě dost toho, co mu přinese radost. To se týká zejména zálib nebo projektů, které lze uskutečňovat společně s ostatními, zábavy s přáteli nebo příbuznými, návštěvy společenských událostí nebo výletů a dovolené. I když bude rodinný život Psa velmi aktivní, přinese i chvíle hodné ocenění.
Jako obvykle může být Pes velmi vybíravý, pokud jde o účast na společenských akcích, ale vyjde-li si třeba na schůzku s přáteli, zúčastní se večírků nebo jiných společenských příležitostí, bude se často velmi dobře bavit a uvítá i příležitost k uvolnění a odpočinku od práce. Nicméně, pokud by se někdy ocitl v nějaké trapné společenské situaci, musí dávat pozor, na to, co říká. Existuje totiž nebezpečí, že nějaká nevhodná poznámka by mohla způsobit problémy a v některých případech by bylo moudré zachovat takt a diskrétnost.
Nezadaní Psi i ti, kteří touží po společnosti, budou mít dozajista mnoho příležitostí setkávat se s ostatními, ale tam, kde se to dotýká srdečních záležitostí, měl by Pes nechat každý nový vztah postupně dozrát a nic neuspěchat. Tak budou mít eventuální partneři více času poznat jeden druhého a jejich vztah bude mít silnější základy. K setkávání s ostatními a účasti na společenských událostech jsou nejpříznivější měsíce únor, červen a srpen.
Celkově lze říci, že ačkoliv nebude rok Kohouta pro Psa právě nejsnadnější, bude-li se pouštět do svých aktivit s rozvahou a udrží si dobré vztahy se svými blízkými, shledá, že většina roku proběhla úspěšně. A s povzbudivými vyhlídkami, které ho čekají v roce 2006, bude mít to, čeho nyní dosáhne, i uspokojivý dopad na jeho budoucnost.

Labels: