horoskopz

Tuesday, March 04, 2008

DŘEVĚNÝ KŮŇ

Pro Dřevěného koně to bude rušný a někdy náročný rok, ale přes občasné stresy ho uspokojí, zejména proto, že mu umožní využít svých zkušeností a dovést do konce spousty svých nápadů.
V zaměstnání bude někdy klesat pod návalem práce a budou na něj kladeny vysoké požadavky. Bude-li však své úkoly plnit systematicky, jak je jeho zvykem, nejenže si se vším poradí, ale dosáhne i významných úspěchů. Bude také rád,, že může využít své kvalifikace, a přes všechno, co musí vykonat, mu jeho práce přinese pocit většího naplnění.
Mnoho Dřevěných koní se rozhodne zůstat na své dosavadní funkci. I když se však budou cítit dobře zaopatřeni, neměli by odmítat nové příležitosti, které se mohou vyskytnout. Mají-li například šanci vzít na sebe větší zodpovědnost, přizpůsobit se změnám nebo se zapojit do nového projektu, obohatí to jejich zkušenosti a pomůže budoucím vyhlídkám. Přestože se Dřevěný kůň cítí způsobilý pro svou práci, měl by zvážit možnost každého dalšího vzdělávání, které mu bude nabídnuto. Pokud si bude dosavadní kvalifikaci neustále doplňovat o nové poznatky, bude z toho mít nejen okamžitý prospěch, ale otevřou se před ním nové možnosti v budoucnosti.
Těm Dřevěným koním, kteří hledají práci nebo usilují o změnu svého dosavadního postavení, poskytne rok Kohouta řadu zajímavých příležitostí. Vzhledem ke značné konkurenci jiných adeptů, kteří se budou ucházet o určitá pracovní místa, bude se Dřevěný kůň muset hodně snažit při podávání žádostí o přijetí. Musí si zjistit více o funkci, o niž se uchází, a dobře se připravit na vstupní pohovor. Doba není vhodná k tomu, aby se prodával pod cenou. Bude-li chtít v roce Kohouta postoupit, bude to od něj vyžadovat odhodlanost. A i když některé žádosti o přijetí budou zamítnuty, nesmí se vzdávat. Je si vědom toho, že má co nabídnout, a tím, že se bude soustavně prosazovat, často se mu podaří zajistit si postavení, které bude zajímavé a plné možností. Po pracovní stránce mohou březen, duben, červen a listopad nabídnout některé zajímavé příležitosti.
Pokud jde o finanční záležitosti, bude muset být Dřevěný kůň v roce Kohouta opatrnost sama. Mohl by mít velké výdaje, především za pomoc rodinným příslušníkům, patrně svatební náklady, výdaje za školné a další spojené s bydlením a dopravou. Pokud o nich bude vědět předem, měl by si Dřevěný kůň nashromáždit nějakou finanční rezervu a také pravidelně spořit na další závazky a plány, o nichž uvažuje. Při opatrnosti a dobrém hospodaření s penězi bude potěšen a mile překvapen, jak dobře vychází i v tak nákladném roce.
Jedna z nejpříznivějších oblastí života Dřevěného koně se týká jeho zájmů. I když si vyžádají značnou část jeho času, neměl by je zanedbávat, protože mu přinášejí radost i užitek. Pokud existuje nějaký obor, o který se při své bystré a zvídavé povaze zajímá, měl by se s ním seznámit blíže. Tam, kde jde o zájmy Dřevěného koně, bude se jistě jednat o plně využitý volný čas.
Cestování má také dobré vyhlídky a Dřevěný kůň by si měl během roku někam vyjet. Se svou dobrodružnou povahou se bude často bavit návštěvou dosud neznámých míst a bude si užívat odpočinku i změny, kterou mu dovolená nebo i krátká přestávka v práci přinese.
V rodinném životě se dočká Dřevěný kůň mnoha společných akcí i oslav úspěchů některého rodinného příslušníka a jiných slavnostních okamžiků, které pro něj hodně znamenají. Bude si považovat pomoci, které se mu v rodině dostává při různých aktivitách, zejména praktičtějších domácích projektech, a uvědomí si, co pro něj znamená společné úsilí. Přesto však někdy nastanou i méně šťastné okamžiky. Zejména s ohledem na některé pracovní stresy, v nichž se Dřevěný kůň může ocitnout, přijdou někdy časy, kdy se bude cítit unavený a bude se zaobírat vlastními myšlenkami. A i když ho ostatní budou chápat, bude-li vznětlivý a nevrlý, naruší to jeho jinak příjemný rodinný život. Dřevění koně, poznamenejte si to, a v takových chvílích neváhejte a požádejte ostatní o pomoc. Jen tak lze podstatně zmírnit napětí.
Vzhledem k charakteru roku nabitého prací si Dřevěný kůň bude vážit svého společenského života. Ať půjde o setkání s přáteli nebo účast na společenských událostech, vychutná si únik od každodenních starostí. Konec února až začátek dubna, srpen a září by mohly být společensky aktivní měsíce.
V tak náročném roce by však Dřevěný kůň neměl zanedbávat své zdraví, a pokud má dojem, že má málo pohybu a cvičení nebo že by měl zlepšit své stravovací návyky, měl by vyhledat radu lékaře, jak by měl nejlépe postupovat. To mu jistě pomůže, aby se udržel v dobré formě.
Celkem lze říci, že ačkoliv rok Kohouta bude často na Dřevěného koně klást vysoké nároky, dá mu příležitost, aby si rozšířil svou kvalifikaci i zájmy.V důsledku toho mu bude jeho práce přinášet pocit většího naplnění a položí rovněž základy pro ještě příznivější rok Psa, který následuje.

Tip pro tento rok
Buďte vstřícní a pamatujte, že vaši nejbližší dychtí po to, aby vám pomohli. Na oplátku, i přes vysoké požadavky na váš čas, si vyšetřte nějaký pro ty, kteří jsou pro vás důležití. Pozornost, kterou věnujete osobním vztahům, bude důležitá a velmi cenná.